15. joulukuuta 2013

Huippu Hurra!

Huippufiilis!

Tänään taas Hurrapäivä, ja varattiin maneesista tunti ihan meidän käyttöön, nykyään tuntuu olevan niin täyttä kun maneesi on koko ajan varattu... Äiti tuli mukaan kuvailemaan, ja hyvä että tulikin - Hurra ei oo nimittäin koskaan mennyt mulla niin hyvin!

Toppautunut kuski ja rento Hurtsi

Alkulämppää, kuski koittaa vinona väistättää :D


Alkuverkassa käveltiin paljon, taivuteltiin, väistettiin, tehtiin avoja sun muuta vetristävää. Hurralla oli paljon virtaa, ja ravailtiin ensin poni rennoksi, kunnes aloin harjoitusravissa työstämään keskiympyrällä taivutusta. Poni tuntui oikein letkeältä molempiin suuntiin ja kantoi itsensä hyvin, tosin mulla meinasi välillä unohtua se hemmetin ulko-ohjan tuki, josta Hurra on tosi tarkka.
Meillä on laukkaaminen ollut Hurran kanssa ensimmäisellä kerralla ongelma. Sen omistaja ei ole ehtinyt kamalasti ratsastaa Hurralla, joten poika oli aika vino, eikä sitä oltu pitkään aikaan läpiratsastettu. Itse omaan myös melkeo vinon istunnan, jonka seurauksena laukannostot meni aivan päin honkia. Sen takia olen toistaiseksi jättänyt laukkatreenin Hurralta ja keskittynyt opettelemaan oikeita nappuloita käynnissä ja ravissa.
Tänään kuitenkin ympyrätyöskentelyssä Hurra tuntui niin hyvältä, että päätin kokeilla laukannostoa. Ja aivan erilaistahan se olikin kuin ensimmäisellä kerralla! Hurra oli tosi tasapainoinen ja laukkasi hienosti asetuksessa ympyrällä siihen asti että kuumeni, ja annoin sen vähän päästellä höyryjä. Oli huikee fiilis päästä laukkaamaan Hurralla kunnolla, ilman että se jatkuvasti pudottaa raville tai on muuten kiero :)

Jee me laukataan!

Hurrakin oli tosi tyytyväinen päästessään vihdoin purkamaan energiaa :)
 Laukkojen jälkeen Hurra tuntui aivan superhyvältä! Aluksi sillä meinasi jäädä vähän kaahailuvaihde päälle, mutta lopulta pehmeni ihanasti suusta ja ravasi tahdikasta ja aktiivista ravia.


Näköjään piti taas ihailla kaulaa

"Vitsit tää kaula näyttää kivalta ylhäältä päin!"

Tässä sama.. Hurra kuitenkin venyttää ravia kivasti :)

Avoa niin kovasti koitetaan vääntä, ja kuskin käsi taas vaeltaa


Kaikenkaikkiaan oikeen hyvä fiilis jäi tämän kerran ratsastuksesta! Alkaa pikkuhiljaa oikeat nappulat löytyä :) Ensi viikolla meikällä on koeviikko ja olen sopinut kaksi ratsastuskertaa myöhempien esteiden vuoksi, mutta saatan omistajan kiireiden vuoksi käydä myös kolmannen kerran!

2 kommenttia:

Mikäli haluat kysyä jotain henkilökohtaisesti, voit ottaa yhteyttä sähköpostilla emmi.henriikka@gmail.com :)