13. tammikuuta 2013

Vihdoin alkaa sujua!

2 kuukautta ollaan Tompan kanssa väännetty kättä siitä, kumpi määrää tahdin ja mihin kuljetaan ratsastaessa. Välillä on lähdetty maneesista raivosta kiehuen, toisinaan taas itku kurkussa. Kädet on kipeytyneet Tompan ainaisesta painamisesta, ja välillä jouduttiin turvautumaan jopa kovempaan kuolaimeen kun suuhun ei ollut minkäänlaista kontrollia. Taipumisesta ei ollu tietoakaan ja poni hädin tuskin edes kääntyi.

Viime maanantaina jouduin sitten näyttämään sille kunnolla kaapin paikan. Yli tunnin menin vain käyntiä ja vähän ravia, taivuttelin, tein väistöjä ja avotaivutuksia, raviympyröitä, pysähdyksiä, peruutuksia. 40 minuutin jälkeen Tomppa antoi iihan pikkkuisen myöten, joten lopetin heti pieneen edistymiseen. Aloin jo välissä epäilemään omia ratsastustaitojanikin; enkö vain kerta kaikkiaan osaa ratsastaa? Mihin taidot ovat yhtäkkiä kadonneet? Tompan kyllästymistäkään se ei voinut olla, koska pidin sillä kahden viikon kevyemmän pätkän - vain ilman satulaa, kävelytystä ja vapaata.

Eilen sitten kiipesin ensimmäistä kertaa maanantain jälkeen kunnolla varustautuneena selkään, peläten taas pahinta. Sainkin yllättyä iloisesti, sillä poni olikin tainnut kyllästyä temppuiluun. Tomppa oli koko 45min ajan todella pehmeä kädelle, myötäsi, taipui, nosteli jalkojaan ravissa ja kulki rennosti. Myöskään laukka ei ole ollut niin hyvä aikoihin! Meinasin oikeasti itkeä onnesta laukkojen jälkeen, kun senkin kanssa on tuskailtu kun ei pyöri. Nyt se meni oikein pyöreää, kolmetahtista laukkaa. Tämä kyllä osoitti, että työ palkitaan.

Tänään annoin eilisen kunniaksi Tompan mennä kevyemmin, ja kävin juoksuttamassa sitä liinassa kentällä, jossa on polviin asti lunta. Ponilla meinasi tosin olla hieman ylimääräistä virtaa - se vain pukitteli ja pomppi ja loikki aivan onnessaan ja meinasin itse kuolla nauruun kun ponilla oli niin hauskaa!

Eilisen perusteella alan olla toiveikas alkavan kisakauden suhteen. Viime kaudella emme päässeet yksiinkään koulukisoihin, mutta tänä vuonna siihen tulee muutos!

valitettavasti ei ole uusia kuvia

10 kommenttia:

  1. Tee tästä pelkästään sun oma blogi. Oonaa ei näköjään kiinnosta enää tämä koko blogin kirjoittaminen, tiedä vaikka hevosintokin olisi lopahtanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. lue edellisiä postauksia niin tiiät miksei oona kirjota...

      Poista
    2. Pakko nyt sanoa, hevosintoni ei todellakaan ole lopahtanut. Rooman kanssa meneillään tosi, tosi huono kausi, että mukava sitten täältä tämmöstä vielä lukea. Keskittykää omaan elämäänne.

      Poista
  2. Nii millo sie Oona sit kirjootat?

    VastaaPoista
  3. Tee joskus videopostaus sun ja Tompan estereenistä? vaikket usein sillä hyppääkkään, voisit nyt hypätä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota, voi kyllä harkitaa asiaa, mutta ensinnäkään en oo hypännyt toosi pitkään aikaan, ja toiseksi mun tyyli on ihan hukassa :s katsotaan vaikka keväämmällä :)

      Poista
    2. No sittehän se ei auta muuta kuin hypätä! Rupee hyppäämään välillä jtn pieniä kavaletteja yms. Puomiharjoituksia jne, niin alkaa se sun tyyli löytymään ja Tomppa saa mukavaa vaihtelua.

      Poista
    3. Niinhän se kieltämättä on. Muut on kyllä hypännyt Tompalla isompiakin, mutta itelle on iskenyt pieni rimakauhu kun sillon joskus mentiin Tompan kanssa nurin, sen jälkeen olen hypännyt vain pari kertaa pieniä. Tompalla on myös paha tapa ruveta pukittelemaan innostuessaan, ja ne pukit kun ei ole mitään pieniä...

      Poista
  4. Mul on samallaiset housut! Niin ihanat jalassa ja joustavat ym! :)

    VastaaPoista
  5. Mun blogissa on sulle haaste :)
    http://suukkopolle.blogspot.fi/2013/01/haaste.html

    VastaaPoista

Mikäli haluat kysyä jotain henkilökohtaisesti, voit ottaa yhteyttä sähköpostilla emmi.henriikka@gmail.com :)