5. tammikuuta 2013

Paluu arkeen

Heissan! Joulu ja uusivuosi meni oikeinkin kivasti, mutta nyt on aika palata arkirytmiin niin koulun kuin ratsatuksen suhteen. Tomppa on ollut nyt pari viikkoa 17.12. olleen Susanna Kuparin valmennuksen jälkeen ollut lomalla kouluväännöstä, olen vain mennyt ilman satulaa tai käynyt taluttelemassa tai irtojuoksuttamassa tms., koska Tomppa alkoi tuntua totaalisen väsyneeltä kouluiluun. Tosin minun ollessa Etelä-Suomessa saimme kaverini Miian kanssa extempore-idean, ja hän meni Tompalla Maija Kärkkäisen kouluvalmennukseen. Tosin se taisi olla huono veto kevyemmän pätkän jälkeen, Tomppa oli ollut todella tahkea ja vastahakoinen myötäämään. Siispä päätin että on aika palata ruotuun, ja alan treenaamaan ponin kanssa taas enemmän koulupuolta.

Tavoitteena olisi päästä siihen pisteeseen, että keväällä voisimme kokeilla Tompan kanssa ensimmäisiä koulukisoja. Valmennuksissa käyn edelleen kerran tai pari kuussa (Susanna Kupari & mahd. Anna Hälvä), ja muuten treenailen itsenäisesti / pyydän kaveriani tulla huutelemaan ohjeita. Suunnitelma on, että 3-4 päivänä viikossa mentäisiin sileällä, 1-2 krt/vko puomeja/kavaletteja, 1 vapaa ja 1 taluttelu/maastopäivä. Pari kertaa kuussa mentäisiin puomien sijaan ihan kunnolla esteitä.

Meillä on Tompan kanssa jäänyt maastoilu vähemmälle, syystä että tippumiseni jälkeen minulle on iskenyt pieni maastoilu- ja estekammo. Pari kertaa olen käynyt esim. raviradalla tai lentokentän suoralla (pitkä suora pätkä joka toimi ennen lentokenttänä), mutta siihen se on jäänytkin. Nyt sitten ruvetaan taas hakemaan maastoiluun tuntumaa, ensin taluttaen, pikkuhiljaa pidempiä lenkkejä taluttajan kanssa ja sitten voidaan kokeilla kaverin kanssa rauhallisia lenkkejä. Lisäksi alan hyppäämään itse useammin, ja koitan hakea siihenkin rohkeutta.

Tähän loppuun vielä loppukevennykseksi ennen joulua ottamiani kuvia Miiasta ja hänen vuokrahevosestaan, eikä kaikki olekaan ihan tavanomaisia poseerauskuvia ;D







Riia-neiti meinasi innostua vähän liikaakin :-D


Kaikki muumit laaksossa...? r. Legend



4 kommenttia:

Mikäli haluat kysyä jotain henkilökohtaisesti, voit ottaa yhteyttä sähköpostilla emmi.henriikka@gmail.com :)