23. marraskuuta 2012

Videokoostetta Susannan valmennuksesta


hajotkaa laatuun.

Tässäpä pätkiä valmennuksesta. Tomppa oli tosi kivan ja kevyen oloinen suusta ja oikein haki pyöreään muotoon, mitä se ei yleensä tee. Tosin laukka oli tavallista tahkeampi, oikestaan tosi tahkea. Vaikka kuinka koitti pyytää laukassa eteenpäin niin tuntui ettei se edennyt yhtään. Vika voi tosin olla sen kunnossa, paksussa karvassa tai huonosta mahassa. Tomppa onkin parhaillaan psyllium-kuurilla, toivottavasti se auttais.

Olen myös huomannut, että varmaankin suurin ongelmani ratsastuksessa on harjoituravissa istuminen. Se ei vaan kertakaikkiaan luonnistu, muutamia askeleita onnistun istumaan kohtalaisesti, mutta sen jälkeen rupeaa joko a) pomppimaan kuin perunasäkki tai b) jalka heilumaan. Lisäksi rupean melko helposti ns. 'ajamaan' Tomppaa reippaampaan raviin istunnalla. Olisko teillä tähän vinkkejä, miten saisin pidettyä jalat rauhassa harjoitusravissa?

Olen tässä myös miettinyt, pitäisikö Tomppa klipata ainakin osittain. Voisi vaikuttaa vähän jaksamiseen kun sen karva on niin paksu. Minkälaisia kokemuksia teillä on klippaamisesta?

Ensiviikolla saatte sitten kysymys-/videopostauksen :)


2 kommenttia:

  1. tuo Tompan ravi on kyllä oikeesti kehittyny hirmusti, niiku sulle sanoinki ! :) liikkuu hirmu rennon näkösesti ja ihan erilailla lähtee jo lavoista liikettä!
    Mulla on ollu kans ongelmana harjotusravissa just et alkaa puskee liikaa etee nii istunnalla ku jaloilla naputtaa tasasee tahtii... Mulla auttaa se, ku ratsastan esin kevyessä ravissa hyvin pohkeen läpi, jos ei pohetta kuunnella -> raippa. Jatkaa näi harjotusravissaki oikee keskittyen siihen,millon oikeesti haluaa pyytää sitä ravia aktiivisemmaksi ja jos sitä reaktiota ei tapahu pohkeesta nii heti raippa. Näi saa pohkeet pysyä sitt rauhassa. Sit oman istunnan rauhottamisee mää antasi semmose vinkin että kuvittelee harjotusravia puolelta toiselle, aluks vähä liiotellusta vuorotellen, puolelta toiselle painoa vähä enempi jalustimelle. Näi jalka venyy pitkälle alas eikä ravi pompi nii paljo ylös alas.
    Ja mää voin ainaki suositella klippaamista oikein lämpimästi !! Riia nyt toista vuotta klipattuna, enkä enää harkihtis ees jättää klippaamatta. Iha erilailla energiaa, kun ei oo alkuravie jälkee aivan hikinen kauheen turkin alla... Ja kun ei hikoa, meillä ainakin loimittaminen sujuu helpommin. Jos ei ois klipattu, sais ratsastuksen jälkee aina kuivatella ennen ku vihtii vaihtaa märän loimen kuivaan ja viiä hevosen ulos / jättää sisään. Nyt voi heti jättää ja laittaa sään mukasen loimen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Salla! Pitääpä pitää vinkit mielessä :-)

      Poista

Mikäli haluat kysyä jotain henkilökohtaisesti, voit ottaa yhteyttä sähköpostilla emmi.henriikka@gmail.com :)