2. syyskuuta 2012

40 lukijaa rikki - Kiitos!

Hui, teitä lukijoita on jo 41! Enpä ois uskonu että teitä tulee näinkin paljon olemaan. Isot kiitokset kaikille! Ajattelin että kun 50 lukijaa menee rikki, voisimme tehdä jonkun erikoispostauksen. Ja 100 lukijan rajalle suunnittelin arvontaa. Miltä kuulostais?

Tällä viikolla meillä on Tompan kanssa ollut melkoista melskaamista. Maanantaina päätin pitkästä aikaa hypätä kentällä, joka tosin ei ollut kovin hyvä idea kun kenttä oli mennyt kamalan pehmeäksi. Siinä kun sitten hypättiin n. 80cm pystyä, Tomppa tuli ensin pari kertaa huonot lähestymiset, ja kolmannella kerralla toin vahingossa niin huonolla tiellä että mentiin sitten ihan turvalleen. Kummallekaan ei onneksi mitenkään käynyt, mutta otinpahan opikseni kentän suhteen. Eipä taideta siinä enää paljoa hypellä jos on jatkossakin yhtä pehmeä.

tiistain ja perjantain välillä menin sileällä, ilman satulaa, ja pidin pari vapaata flunssan takia. Lauantaina sitten päätettiin lähteä maastoon Miian ja Riian kanssa. Mietin vähän, mitä reissusta tulee kun Tompalla oli vapaapäivä alla, mutta ajattelin että eipä poni aiemminkaan ole virtaa vapaista kerännyt.
Noh, kun otettiin ensimmäiset ravit, poni päätti vähän testata kuskin tasapainoa; veteli heti sellaista pukkilaukkaa että meinasin heti kättelyssä tippua. Noh, ihan nätisti se pitkän matkaa ravaili, mutta takana Riia alkoi kuumua niin, että päätettiin ottaa samantien reippaampi laukkapätkä. Taas lensi ponilla perä pari kertaa, mutta osasin jo varautua. Käytiin sitten vakiolenkki sellaisilla pienillä lammilla, käveli ihan normaalisti vähän hankalakulkuisemman pätkän lammille päin, mitä nyt vähän säpsyi jotain typerää. Kun sitten tultiin kotia päin, päätettiin tulla eräs ihan pieni rinne laukalla, mitä ollaan menty joka kerta ennenmpin. Enpä kuitenkaan osannut varautua että kun päästiin mäki ylös, Tomppapa veti niin valtavan kierrepukin  pää alhaalla ettei mulla ollut mitään jakoa pysyä selässä. Samantien kun putosin, Tomppa päätti lähteä yksin hölkkäilemään kotiin päin, vaikka Riia jäi vielä mäen alkuun tanssahtelemaan. Tietysti siinä säikähdin että poni katkoo kinttunsa kun niin reipasta ravia lähti sinne kinttupolulle, ja soitin samantien äidille että lähtee tallille ottaan ponia vastaan. Miia tuli sitten Riian selästä ja lähdettiin jalkaisin talsimaan parin kilometrin päässä olevalle hiekkatielle. Koko ajan kävi mielessä, että mitä jos seuraavan kulman takana Tomppa makaa jalka poikki tai muuta yhtä kamalaa. Mutta kun päästiin hiekkatielle, eräs tallilainen tuli äidin autolla vastaan ja kertoi äidin saaneen Tompan kiinni. Miia sitten ratsasti Riian takaisin ja minä menin autolla tallille päin, ja vähän ennen tallia äiti taluttelikin hikistä, mutta kunnossa olevaa ponia. Kävin sillä sitten vielä selässä kentällä ettei opi että  noin vain voi selästä nakella. Eipä sillä tuntunut olevan hätä kotia tullessakaan, kun oli jäljistä päätellen oikein kehdannut pysähtyä paskalle ja ruohoa roikkui suupielistä :D Noh, loppu hyvin kaikki hyvin, vaikka itse sainkin mojovan tällin lonkkaan ja nilkka taisi venähtää. 

Tänään sitten Tomppa oli aivan lennossa kun ensin juoksutin sen, äitin oli tarkoitus ratsastaa kun itse olin sen verran kipeä eilisen maastoreissun jäljiltä. Tomppa tuntui kuitenkin olevan niin tuli hännän alla, että päätin kuitenkin kivuta ensin itse selkään. Voi että kun poni liikkuikin hienosti eteenpäinpyrkivää laukkaa ja tosi pehmeänä suusta! Olisi tehnyt mieli ratsastaa enemmänkin, mutta rupesi lonkkaa sitten särkemään siihen malliin että annoin äidin mennä loput. Saisi kyllä toistekin olla noin pirtsakka! :D

Alle vielä vähän kuvia kun kaveri hyppäsi Tompalla, viime viikonlopun Venetsialaiskisoista sekä tallin nuorikkojen Ellin ja Sessan irtojuoksutusta & rakennekuvia :)

Sessa




Elli






t. Moreena

t. Orhidee






Edit: pakko nyt vielä tähän lisätä, oli tarkoitus tilata Horzelta  vain satulansuojus ja heijastinrintaremmi, mutta tilaukseen "lipsahti" vähän muutakin... :D
kuvat horze.fi


satulansuojus, 8,50€



heijastinrintaremmi, 5,50€


valkoinen kouluhuopa Fantom - brodeerauksella, yht. 30€



Horze Pleated kisatakki, 27,60€ alennuksessa Nämä olikin sitten juuri loppunut kun tilauksen tein.. Vaikka kisatakille ei mikään akuutti tarve olekaan, en voinut vastustaa kiusausta ja tilasin Börjesiltä mustan kisatakin :D
http://borjes.webkaupat.info/i%5C1086.jpg

2 kommenttia:

Mikäli haluat kysyä jotain henkilökohtaisesti, voit ottaa yhteyttä sähköpostilla emmi.henriikka@gmail.com :)