25. heinäkuuta 2012

tandemi maastoa

Moikka kaikille!
Tänään minä (Oona) ja kaverini Vera kävimme tandemi maastoilemassa tuolla lammella ja oli kyllä tosi, tosi kivaa! Minä istuin satulassa ja Vera sitten ponin pyllyn päällä :D Siellä me sitten ravailtiin ja käveltiin. Poni oli tosi tyytyväinen, iloinen ja reipas että kokoajan olisi halunnut vain ravata, vaikka kantamista oli selässä jo paljon mutta se ei tuntunut menoa haittaavan! Meillä oli kiva reissu ja olis kyllä mukava ottaa näitä taas uudestaankin! Mä vaan niin tykkään mun ponista  Rooma on kyllä ollut niin maailman paras ensiponi, josta voisin tässä vähän kertoakkin.

 Eli Rooma tosiaan tuli meille 2009 kesällä Tampereelta, Kangasalasta tosi kivasta paikasta! Eli nuorena Roomalla on kisattu jopa kansallista kenttää, ja mennyt korkeita ratoja. Mutta meitä edellisessä paikassa sillä oli varmaan kisattu koulua ja esteitä aluetasolla. Tullessan meille, Rooma oli 12v. ja todella kokenut, lapsirakas ja hellyyttävä ihana " iso poni  Onhan se niin iso poni, kun vain voi poni olla, mutta sillon se tuntu niin isolta ja vielä kun pienemmätkin pystyivät sitä hoitamaan. Mutta asiaan taas. Kun Rooma tuli,en itse ollut 
vielä niin kokenut ratsastaja, joten se oli vielä niin jännittävää pientä köpöttelyä ja oman vastuun ottamista! Joka hepparakkaan pikkutytön unelma oli siis tapahtunut " Oma poni " Se oli jotain niin uskomatonta joka ei oikeasti tuntunut todelliselta! Kun astuimme kopista ulos, oli reilu viiden tunnin matka ohi ja olimme perillä , kotona Rooma kotiutui meille helposti ja astui heti ensimmäisen koti hetken jälkeen meidän siitostammamme kanssa laitumelle , koska tänä samana kesänä valmistui tämän hetkinen talomme ja talli ei ollut vielä ihan valmis. Heti se tykkäsi uudesta kaveristaan ja kun vielä sanottiin että se tykkää " Tummista ja isoista " kun itse oli pienempi ja vaalea. Ensimmäinen vuosi meni lähes opetellessa ja poni oppi hyvin luottamaan meihin ilmaan minkäänlaisia ongelmia. Kunnes ilmeni ongelmia tarhakaveri " Sannan " kanssa. Yhtäkkiä Rooma ei halunnutkaan Sannaa lähelleen yriti vain näykkiä ja potkia jonka jälkeen poni siirrettiin sitten omaan tarhaan , mutta ikinä ei syytä löytynyt. Sen jälkeen Rooma ei ole voinut enää tarhata kenenkään kanssa samassa tarhassa. Vieressä on vain aina joku kaveri, tosin jos toinen ei ole lenkillä. Ensimmäiset kisamme kävimme 2010 talvella, olikohan joulukuussa. Estekisat Ylivieskassa joissa olimme tyyliarvostelulla 40-50 toisia! Ja siitä se sitten lähti. Kun kisaamaan rupeaa niin sitten sitä myös jatkaa, ja nyt valmentaudumme säännöllisesti ja kisaamme harjoitus- ja seuratasolla esteillä (60-80cm ), kuin myös koulussa (heC - heB). Koulussa olisi tarkoitus siirtyä aluetasolle kun olemme saaneet kaikki asiat rullaamaan ja ponille ruokintamuutoksen vuoksi on tullut paljon enemmän virtaa ja on todella energinen, kuuliainen ja rento edestä. Myös takapää tulee liikkeeseen todella hyvin. Mutta pitäähän niillä ponitammoilla välillä niitä kiukkupäiviäkin olla, ja se kuuluu tähän kaikkeen. Eihän tässä mitään mielenkiintoista olisikaan jos kaikki olis aina niin helppoa. Mutta en rupea tähän enempää selittämään koska olen jo sen verran väsynyt, mutta kommentilla voi kysyä jos joku jäi epäselväksi :) Voin myös johonkin postaukseen kirjoittaa vähän itsestäni ja hevoshistoriastani :)


maastoillaan :)







Oona , Vera & Rooma

3 kommenttia:

  1. Voii, oli kyllä niin kivaa maastossa ! <3 Otetaan joskus sitten uusiksi ! :)

    VastaaPoista
  2. Oletan että oot Vera :D Niin kyllä oli!<3
    Jepjep :)

    VastaaPoista
  3. haha, ihan oikeen oletit :pp

    VastaaPoista

Mikäli haluat kysyä jotain henkilökohtaisesti, voit ottaa yhteyttä sähköpostilla emmi.henriikka@gmail.com :)